Robert van den Brink

Na een 4 jarige opleiding voor meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en diverse stages ben ik in oktober 2007 begonnen met mijn eigen onderneming.

Binnen mijn bedrijf houdt ik mij bezig met meubelmaken, antiek restauratie en historisch timmerwerk en probeer ik zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze te werken.

Docent meubelmaken Robert van den Brink

 

Op het gebied van meubelmaken ben je bezig met een meubel te ontwerpen en het vervolgens te maken. Bij het restaureren van antiek vind ik het zeer belangrijk dat zoveel mogelijk van het verleden bewaard blijft, daarom werk ik zoveel mogelijk op de originele wijze, met het oorspronkelijk handgereedschap en materiaal om zo de beste uitstraling te krijgen. Historisch Timmerwerk is eigenlijk het (af)timmerwerk van vroeger. Denk hierbij aan plinten, binnenluiken, deurbetimmeringen, lambrisering enzovoort.

Sinds een paar jaar ben ik ook docent geworden bij de Schrijn. Zelf ben ik erg enthousiast over mijn vak en geef daarom met veel plezier en enthousiasme mijn lessen. Het is ontzettend leuk om de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan te mogen delen met anderen.

Robert van den Brink

Praktijkopleiding tot meubelmaker