Cursussen meubelmaken

De afgelopen 30 jaar hebben we een cursusprogramma hout bewerken en meubel maken ontwikkeld dat is onderverdeeld in drie verschillende richtingen, die zijn opgebouwd in cursussen van opeenvolgend niveau.

Ambachtelijk meubelmaken

Machinaal houtbewerken

Meubelrestauratie

Recht, vlak en van scheluwte schaven met bankschaaf
 

Niets is zo prettig als super scherp gereedschap. Meestal is dat bij de Schrijn direct voorhanden of snel scherp gemaakt. Moeite die beloond wordt met een mooie dunne krul.

 
Ook zo'n belangrijk leermoment is het maken van proefstukjes. Testen of het werkelijk past, niet te breed, te diep of te lang. Heb je voldoende materiaal om tijdens het lijmen alles in bedwang te houden, zit er niets in de weg?
 
De eerste keer hout uitzoeken bij een houtzagerij is een bijzondere ervaring. Na jaren cursussen te hebben gevolgd bij de Schrijn weet ik precies wat ik wil en zie ik in de planken het meubel al zitten.
 
De humor van mede cursisten is meestal genoeg om m'n zwoegen op het net niet helemaal perfecte werk te relativeren. "Met bruislijm" of "Je kan het ook rood verven" valt het allemaal wel weer mee. Je hebt veel aan elkaar en mijn hoofd is even vrij van de dagelijkse beslommeringen.

André Tinhout

Certificering

Als je een cursus meubelmaken met goed resultaat hebt doorlopen krijg je van ons een certificaat uitgereikt waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Certificaat

Het certificaat is voor jou een schriftelijke bevestiging van wat je hebt geleerd en biedt ons de mogelijkheid om te toetsen of je over voldoende vaardigheden beschikt om door te gaan naar een volgend cursusniveau.

 

Voor wie

De cursussen meubelmaken zijn er voor iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar. De afgelopen 30 jaar hebben zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden onze cursussen gevolgd.

Wanneer

Begin januari, begin april en eind augustus gaan de cursussen van start.

Kosten

Kosten workshops, cursussen en opleidingen meubelmaken