Cursussen meubelmaken

De afgelopen 30 jaar hebben we een cursusprogramma hout bewerken en meubel maken ontwikkeld dat is onderverdeeld in drie verschillende richtingen, die zijn opgebouwd in cursussen van opeenvolgend niveau.

Ambachtelijk meubelmaken

Machinaal houtbewerken

Meubelrestauratie

Recht, vlak en van scheluwte schaven met bankschaaf
 

De cursus meubelmaken is een kans om kennis te maken met een prachtig ambacht. De professionele begeleiding helpt je in het proces van ontwerp tot realisatie.
De filosofie is: "wat je kunt bedenken, kun je ook maken." En dat wordt waargemaakt. Voor mij is het de gelegenheid om creatief met m'n handen en hoofd bezig te zijn. Het vraagt veel geduld, vooruitdenken en accuraat werken. En niet te vergeten... vallen en opstaan!

 
Inmiddels volg ik al ruim 5 jaar onafgebroken cursussen bij De Schrijn. In zo'n periode zie je je eigen ontwikkeling, je ziet dat je de lat steeds hoger legt. En als je dan na geruime tijd het tastbare werkstuk hebt afgerond, dan heb je niet alleen een mooi product in je handen, maar ook een mooie periode achter de rug.

Ernst-Jan Eijlers

Certificering

Als je een cursus meubelmaken met goed resultaat hebt doorlopen krijg je van ons een certificaat uitgereikt waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Certificaat

Het certificaat is voor jou een schriftelijke bevestiging van wat je hebt geleerd en biedt ons de mogelijkheid om te toetsen of je over voldoende vaardigheden beschikt om door te gaan naar een volgend cursusniveau.

 

Voor wie

De cursussen meubelmaken zijn er voor iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar. De afgelopen 30 jaar hebben zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden onze cursussen gevolgd.

Wanneer

Begin januari, begin april en eind augustus gaan de cursussen van start.

Kosten

Kosten workshops, cursussen en opleidingen meubelmaken

 
Praktijkopleiding tot meubelmaker