Cursussen meubelmaken

De afgelopen 30 jaar hebben we een cursusprogramma hout bewerken en meubel maken ontwikkeld dat is onderverdeeld in drie verschillende richtingen, die zijn opgebouwd in cursussen van opeenvolgend niveau.

Ambachtelijk meubelmaken

Machinaal houtbewerken

Meubelrestauratie

Recht, vlak en van scheluwte schaven met bankschaaf
 

Het was een vriend die mij een paar jaar geleden meenam naar De Schrijn. Wat mij in de aanpak vooral aansprak was om de stap terug te zetten naar de basis van het houtbewerken: goede verbindingen maken, hoe het hout werkt, het onderhoud van gereedschappen, de machinale bewerking etc. Daarna het zelf bezig zijn met werkstukken en daarbij terug kunnen vallen op de kennis en ervaring van docenten en mede-cursisten. Van deze interactie heb ik veel geleerd.

 
Ook nu stap ik geregeld nog even bij De Schrijn binnen voor een advies of om samen na te denken over de door mij gekozen constructieve oplossing. En daar komt nogal eens een ander idee uit naar voren!
 
www.robs-meubelmakerij.nl

Rob van Ravenswaay Claasen

Certificering

Als je een cursus meubelmaken met goed resultaat hebt doorlopen krijg je van ons een certificaat uitgereikt waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Certificaat

Het certificaat is voor jou een schriftelijke bevestiging van wat je hebt geleerd en biedt ons de mogelijkheid om te toetsen of je over voldoende vaardigheden beschikt om door te gaan naar een volgend cursusniveau.

 

Voor wie

De cursussen meubelmaken zijn er voor iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar. De afgelopen 30 jaar hebben zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden onze cursussen gevolgd.

Wanneer

Begin januari, begin april en eind augustus gaan de cursussen van start.

Kosten

Kosten workshops, cursussen en opleidingen meubelmaken