Cursussen meubelmaken

De afgelopen 30 jaar hebben we een cursusprogramma hout bewerken en meubel maken ontwikkeld dat is onderverdeeld in drie verschillende richtingen, die zijn opgebouwd in cursussen van opeenvolgend niveau.

Ambachtelijk meubelmaken

Machinaal houtbewerken

Meubelrestauratie

Recht, vlak en van scheluwte schaven met bankschaaf
 

In het voorjaar van 2015 heb ik met veel plezier de basiscursus ambachtelijk meubelmaken gevolgd bij De Schrijn. Ik wilde graag een vervolgcursus doen maar de tijd en de afstand (Schagen, Noord-Holland) lieten dat helaas niet toe.

 
Toch wilde ik graag iets met mijn basiskennis doen en daarom besloot ik om een partij verse ruwe eikenhouten planken in te slaan met de bedoeling om daarvan twee trappen te bouwen naar Amerikaanse stijl.
 
Na drie-en-een-half jaar laten drogen, ben ik twee weken geleden begonnen met de eerste trap. Deze is inmiddels klaar en in het trappenhuis gemonteerd.
 
Ik wil met dit project aangeven dat ik veel heb geleerd van de basiscursus, met name het nauwkeurige handwerk en het van te voren plannen (ontwerp-tekeningen) was erg leerzaam. Zonder deze cursus had ik dit project niet op dezelfde nauwkeurige manier kunnen uitvoeren.
 
Hartelijk dank voor de geweldige cursus en docent Dennis de Groot voor de goede begeleiding!

Frank Hoogerbeets

Certificering

Als je een cursus meubelmaken met goed resultaat hebt doorlopen krijg je van ons een certificaat uitgereikt waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Certificaat

Het certificaat is voor jou een schriftelijke bevestiging van wat je hebt geleerd en biedt ons de mogelijkheid om te toetsen of je over voldoende vaardigheden beschikt om door te gaan naar een volgend cursusniveau.

 

Voor wie

De cursussen meubelmaken zijn er voor iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar. De afgelopen 30 jaar hebben zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden onze cursussen gevolgd.

Wanneer

Begin januari, begin april en eind augustus gaan de cursussen van start.

Kosten

Kosten workshops, cursussen en opleidingen meubelmaken

 
Praktijkopleiding tot meubelmaker