Cursussen meubelmaken

De afgelopen 30 jaar hebben we een cursusprogramma ontwikkeld dat is onderverdeeld in drie verschillende richtingen, die zijn opgebouwd in cursussen van opeenvolgend niveau.

Ambachtelijk meubelmaken

Machinaal houtbewerken

Meubelrestauratie

Recht, vlak en van scheluwte schaven met bankschaaf
 

Met timmermannen in de familie zit het haast in mijn genen om bezig te zijn met hout. Een aantal jaren geleden de basiscursus ambachtelijk meubelmaken gedaan en aansluitend de andere cursussen met veel plezier gevolgd. Dat ik nog steeds bij De Schrijn rondloop heeft te maken met o.a. het machinepark (heb ik thuis niet), de toegankelijke docenten, maar ook de sfeer in de groep(en). Ik geniet iedere week van mijn "uitje"; heerlijk bezig met hout!

Wilma Klunder-de Ruiter

Certificering

Als je een cursus meubelmaken met goed resultaat hebt doorlopen krijg je van ons een certificaat uitgereikt waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Certificaat

Het certificaat is voor jou een schriftelijke bevestiging van wat je hebt geleerd en biedt ons de mogelijkheid om te toetsen of je over voldoende vaardigheden beschikt om door te gaan naar een volgend cursusniveau.

 

Voor wie

De cursussen meubelmaken zijn er voor iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar. De afgelopen 30 jaar hebben zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden onze cursussen gevolgd.

Wanneer

Begin januari, begin april en eind augustus gaan de cursussen van start.

Kosten

Kosten workshops, cursussen en opleidingen meubelmaken