De Schrijn nu ook in Utrecht

Gedurende het jaar 2022 is er een nieuwe houtwerkplaats gebouwd in het Werkspoorkwartier in Utrecht. Docent meubelmaken Daniel de Groot, De Schrijn VOF en oud-leerlingen van De Schrijn zijn een coöperatie gestart, de coöperatieve Afdeling Houtbewerking BA, met als doel om een plek te creëren waar op een fijne manier kan worden gewerkt met hout.

Werkplaats afdeling houtbewerking Utrecht
 

De Schrijn ondersteunt het doel om met elkaar een fijne plek te creëren waar gewerkt kan worden met hout.

Daarnaast willen we geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om in Utrecht cursussen ambachtelijk meubelmaken te volgen. Op de tweede verdieping van de werkplaats is het lokaal waar door de leden van de coöperatie wordt gewerkt en waar de cursussen worden gegeven.

Na de zomervakantie van 2022 hebben we met leden van de coöperatie de werkbanken gebouwd voor in de nieuwe werkplaats.

De cursussen meubelmaken in Utrecht zijn vooral gericht op het werken met handgereedschap. Voor cursussen machinaal houtbewerken en de praktijkopleiding meubelmaken is de werkplaats in Langbroek beter uitgerust.

De eerste twee basiscursussen zijn begin januari 2023 van start gegaan in Utrecht, één basiscursus op maandagavond en één basiscursus op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur. Begin april 2023 starten we met een basiscursus op de maandagavond van 19:00 tot 22:00 uur en een vervolgcursus op de dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

De houtwerkplaats Afdeling houtbewerking ligt op 5 minuten lopen van station Utrecht Zuilen aan de Vlampijpstraat 80 3534 AR Utrecht recht tegenover de ingang van KidZcity. Links naast KidZcity is voldoende ruimte om te parkeren.

Praktijkopleiding tot meubelmaker