De Schrijn nu ook in Utrecht

In Utrecht wordt een nieuwe houtwerkplaats gebouwd aan de Vlampijpstraat 80.

Docent meubelmaken Daniel de Groot en oud-leerlingen van De Schrijn starten samen een coöperatie met als doel om in de werkplaats in Utrecht een plek te creëren waar op een fijne manier met elkaar gewerkt kan worden met hout.

Ook De Schrijn is lid van deze coöperatie i.o. en we ondersteunen het doel om met elkaar een fijne plek te creëren waar gewerkt kan worden met hout. Daarnaast willen we in Utrecht voor geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om cursussen meubelmaken te komen volgen. Op onderstaande foto zie je de werkplaats in aanbouw. Op de bovenverdieping komt de ruimte waar door de leden van de coöperatie gewerkt gaat worden en de cursussen gegeven gaan worden.

Houtwerkplaats werkspoorkwartier Utrecht
 

Het idee is om op deze plek vooral met handgereedschap aan het werk te gaan. Voor cursussen machinaal houtbewerken is de werkplaats in Langbroek beter uitgerust.

De komende maanden wordt er in de werkplaats van De Schrijn in Langbroek gewerkt aan het bouwen van de werkbanken voor de werkplaats in Utrecht. Daarnaast zijn we bezig met het organiseren van de eerste twee basiscursussen ambachtelijk meubelmaken die begin januari 2023 van start gaan in Utrecht, één op maandagavond en één op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur. Heb je interesse om de basiscursus te komen volgen in Utrecht meld je dan aan voor het dagdeel "maandagavond Utrecht" of "dinsdagavond Utrecht". De houtwerkplaats ligt op 5 minuten lopen van station Utrecht Zuilen.

Afdeling Houtbewerking Vlampijpstraat 80 3534 AR Utrecht

Praktijkopleiding tot meubelmaker