De Schrijn nu ook in Utrecht

In 2022 is er een nieuwe houtwerkplaats gebouwd in het Werkspoorkwartier in Utrecht. Docent meubelmaken Daniel de Groot, De Schrijn VOF en oud-leerlingen van De Schrijn zijn een coöperatie gestart, de coöperatieve Afdeling Houtbewerking BA, met als doel om een plek te creëren waar op een fijne manier gewerkt kan worden met hout.

Werkplaats afdeling houtbewerking Utrecht
 

De Schrijn ondersteunt het doel om met elkaar een fijne plek te creëren waar gewerkt kan worden met hout. Daarnaast willen we geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om in Utrecht cursussen ambachtelijk meubelmaken te volgen. Op de tweede verdieping van de werkplaats is het lokaal waar door de leden van de coöperatie wordt gewerkt en waar de cursussen meubelmaken worden verzorgd.

Najaar 2022 hebben we samen met leden van de coöperatie de werkbanken gebouwd voor in het nieuwe lokaal.

De cursussen meubelmaken in de werkplaats in Utrecht zijn vooral gericht op het werken met handgereedschap. Je kunt in Utrecht de basiscursus en de vervolgcursus volgen. Wil je na de vervolgcursus verder, dan kan dit in de werkplaats in Langbroek. Voor cursussen machinaal houtbewerken en de praktijkopleiding meubelmaken is de werkplaats in Langbroek beter geschikt.

Begin januari 2024 verzorgen we een vervolgcursus meubelmaken op de maandagavond van 19:00 tot 22:00 uur en een basiscursus meubelmaken op de dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

De houtwerkplaats van Afdeling houtbewerking ligt op 5 minuten lopen van station Utrecht Zuilen aan de Vlampijpstraat 80 3534 AR Utrecht recht tegenover de ingang van KidZcity. Links naast KidZcity is voldoende ruimte om je auto te parkeren.