Jorinde Verweij

Als kleine meid liep ik al te slepen met gejut hout, om er vervolgens van alles van te maken. In 2004 ben ik de opleiding “Ambachtelijk Meubelmaken” aan het Hout-en Meubileringscollege in Amsterdam gaan doen. Goed om te leren hoe je van een ruw stuk hout een mooi strak meubel kan maken met je eigen handen en goed gereedschap. Ook het contact met klasgenoten, kijken naar elkaars werk en bespreken van de mogelijkheden, heeft tijdens het leren van zo'n vak grote waarde en werkt motiverend. 

Docent meubelmaken Jorinde Verweij

 

Hierna heb ik de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht gedaan. En me verder gespecialiseerd in het ruimtelijk vormgeven & product design. Voor mij een mooie weg om zo vakmanschap te combineren met mijn creativiteit. Nu heb ik qua werkzaamheden een leuke combinatie van het maken van vrijwerk, werk in opdracht en het geven van verschillende cursussen in mijn werkplaats en op andere locaties, zoals hier bij de Schrijn.

 

Het mooie aan les geven vind ik, dat je anderen kan laten ervaren hoe leuk het is om zelf iets te maken, hoe je er beter in kan worden en de voldoening die je daaruit kan halen.

Jorinde Verweij