Cursisten gedeelte website

Dit gedeelte van de website geeft onder andere toegang tot de afwezigheidsassistent.

Afwezigheidsassistent

Afwezigheidsassistent App

Veel gestelde vragen over de afwezigheidsassistent

Via het systeem van de afwezigheids-assistent kun je online aangeven dat je een dagdeel niet aanwezig kunt zijn. Je kunt proberen dit dagdeel in te halen door gebruik te maken van een eventuele beschikbare "vrije plek" op een andere moment.

Afwezigheidsassistent

Presentatie "Geld verdienen met meubelmaken"

Spreadsheet kostprijsberekening
 

Een paar keer per jaar organiseren we de presentatie "Geld verdienen met meubelmaken" door Rolf Moerman.

Na zes jaar meubels maken bij De schrijn heeft Rolf Moerman besloten om zijn hart te gaan volgen en voor zichzelf te beginnen als meubelmaker. Tussen wekelijks een cursus bij De Schrijn en werken in je eigen bedrijf zit een hele wereld en deze heeft hij in kaart gebracht.

Waar moet je zoal aan denken als je een onderneming wilt starten? Is het nodig dat je je laat inschrijven bij de kamer van koophandel? Hoe werk het financieel en wat vraagt de belastingdienst allemaal van je? Vragen die Rolf heeft uitgewerkt in een presentatie.

In principe kun je al deze informatie natuurlijk zelf vinden, maar het scheelt een hoop tijd en energie als iemand vanuit zijn ervaring je daarbij op weg kan helpen.

De presentatie wordt gehouden in de werkplaats van De Schrijn, de kosten voor deelname aan de workshop zijn € 17,50 inclusief 21% BTW, koffie of thee, een print van de presentatie en een spreadsheet met kostprijsberekening en beschrijving.

Ik vond het een boeiende en verhelderende presentatie.
Het gaf naar mijn idee een goed beeld van wat er allemaal bij komt kijken als je als zelfstandig meubelmaker aan de slag gaat.
Wat duidelijk naar voren kwam,  was dat je voor je zelf duidelijk moet hebben wat je precies wil en hoe je je wilt profileren. En dat het daarbij handig is een ondernemingsplan te schrijven ook al ben je (nog) niet van plan als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ook de kostprijsberekening was erg verhelderend!
 
Theo Derks
Praktijkopleiding tot meubelmaker