Anneke Vixseboxse

Ik ben Anneke Vixseboxse en ik verzorg de leerlingen- en financiële administratie bij De Schrijn. Dit werk doe ik met veel plezier omdat het iedere keer weer iets anders van me vraagt. Ik hou ervan om een soort ‘spin in het web’ te zijn, waar de verschillende lijntjes samenkomen.

Wat mijn werk plezierig maakt is dat iedereen die hier komt dat doet uit eigen vrije keuze en plezier beleeft aan het werken met hout en graag mooie dingen wil maken. Hierdoor is de sfeer prettig en ontspannen.
 
Anneke Vixseboxse
 

Het leukst vind ik het contact met (aankomende) cursisten; om in gesprek te horen waar  hun behoefte ligt en gezamenlijk te kijken naar wat de mogelijkheden binnen De Schrijn zijn. Iedereen komt ergens anders vandaan en heeft andere wensen en dat vind ik boeiend.

Zoals de cursisten en leerlingen met aandacht aan hun werkstukken werken, zo probeer ik met aandacht de zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij De Schrijn ervaar ik de rust en de ruimte om met aandacht mijn werk te kunnen doen, om de cursisten en leerlingen goed te woord te kunnen staan of een correct antwoord te geven via e-mail. Aan de reacties merk ik dat dat gewaardeerd wordt. Zelfs als ik een boodschap heb voor iemand dat iets niet mogelijk is, is dat over het algemeen geen probleem.
 
Doordat ik zelf de basis- en de vervolgcursus meubelmaken hebt gevolgd, weet ik uit ervaring hoe het is om een cursus te volgen en kan ik de eerste vragen vaak ook inhoudelijk beantwoorden. En als ik het antwoord niet weet, dan zijn de lijntjes binnen De Schrijn gelukkig kort.
 
Anneke Vixseboxse