Carmel Andersson

Van jongs af aan was ik altijd al erg creatief en als mensen aan mij vroegen wat ik wilde worden later was altijd het antwoord: ‘iets met mijn handen!’ Na mijn middelbare school waar ik al houtbewerking kreeg, adviseerde mijn leraar om eens een kijkje te nemen bij het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam.
 
Docent meubelmaken Carmel Andersson
 
Ik was gelijk enthousiast en heb hier de opleiding tot meubelmaker gevolgd. Halverwege mijn opleiding merkte ik echter dat ik meer theorie wilde leren en de fijnere kant van het meubelmaken op wilde zoeken. Hierdoor kwam ik uit op de specialisatie meubelrestauratie. Dit vond ik zo leuk dat ik hierna ook een jaar in Engeland heb gestudeerd aan West Dean College om me nog meer te verdiepen in restauratie.
 
Na mijn studie ben ik bij de Schrijn gaan werken omdat ik juist de combinatie van het werken met mensen en een ambacht overdragen erg leuk vind. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen groeien in dit vakgebied en steeds meer te weten komen en begrijpen. Vooral het persoonlijk begeleiden en de stof zo goed mogelijk vertellen vind ik belangrijk.
 
Carmel Andersson
Praktijkopleiding tot meubelmaker