Erik Verkuil

Na mijn opleiding als verpleegkundige heb ik enkele jaren ambachtelijk werk verricht met verstandelijk gehandicapten, o.a. in een kaarsentrekkerij. In dit werk heb ik kennis gemaakt met de ambachtelijke benadering van werk. Bij het ambacht staat hetgeen je doet en maakt dicht bij jezelf: het draait om gevoel voor het materiaal, het gereedschap en de techniek.

Erik Verkuil
 

In 1988 ben ik gaan werken bij een meubelmakerij. Naast mijn werk als meubelmaker heb ik de opleiding gedaan tot zelfstandig meubelmaker aan de meubelmakersvakschool, het huidige Hout- en Meubileringscollege.

Via de cursussen meubelmaken en het praktisch leerjaar meubelmaken probeer ik mijn enthousiasme voor het meubelmakersvak en het werken met Europees hout door te geven. Het aanleren van de ambachtelijke technieken als basis vind ik belangrijk. Hierdoor krijg je vertrouwen in eigen kunnen en krijg je het materiaal, het gereedschap en de techniek als het ware "in de vingers". Een overstap naar het werken met houtbewerkingsmachines is daardoor "veilig" te maken.

Het plezier in het werken met massief hout, met gevoel voor materiaal, gereedschap en techniek staan voor mij voorop.

Erik Verkuil