Joris Rodenburg

In 2003 besloot ik, nadat de ik verbouwing van mijn huis had afgerond, dat ik meer over ambachtelijk houtbewerken wilde leren. Ik schreef mij in voor een avondcursus in 6 delen… Een wereld ging voor mij open en ik was verkocht. De avondcursus ging snel over in een deeltijdopleiding aan het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam.

Docent Joris Rodenburg

 

Gegrepen door dit prachtige ambacht, besloot ik een paar jaar later mijn baan op te zeggen schreef ik mijzelf in als ‘Ambachtelijk Meubelmaker’. Ik begon klein maar gaandeweg werden mijn plannen groter, net als de meubels én de noodzakelijke werkplaatsruimte. Een werkplaats opzetten, waar met gelijkgestemden mooie dingen gecreëerd kunnen worden, was de volgende stap op de dromen-ladder. In 2015 kreeg die kans. Wat een pret!

Naast mijn werk als meubelmaker, werk ik bij De Schrijn. Ik mag hier mijn volgende droom waarmaken; mensen op weg helpen in dit prachtige ambacht. In houtbewerking is oneindig veel te leren: met je handen, met je hoofd, met je gevoel. Ik begeleid mensen graag op deze leerweg. Niet in de laatste plaats omdat ik daar ook veel van leer!

Joris Rodenburg

 

Praktijkopleiding tot meubelmaker