Michel Sadon

Tussen 1988 en 1991 heb ik de opleiding tot zelfstandig meubelmaker gevolgd aan de Meubelmakersvakschool in Amsterdam. Tijdens deze opleiding werd mij al snel duidelijk dat mijn hart ligt bij het werken met massief hout.

Michel Sadon
 

Na de opleiding kwam er een periode van werken bij De Schrijn. Door met hout te werken heb ik veel geleerd op het gebied van constructie, vormgeving en afwerking. Naast het meubelmaken heb ik 5 jaar lang les gegeven aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Daarnaast heb ik een opleiding gedaan aan de Technische Hoge School in Amsterdam voor de pedagogisch-didactische kant van het lesgeven.

Meubels maken doe ik nu niet meer. Dat laat ik over aan iedereen die de cursus volgt. Leuk aan het lesgeven is dat ik mooie werkstukken zie ontstaan. Deelnemers komen vaak zonder enige kennis of vaardigheid binnen en weten na verloop van tijd iets moois te maken. Ook is de sfeer waarin er gewerkt wordt voor mij belangrijk. Ik streef er dan ook naar dat in een prettige sfeer het nodige vertrouwen ontstaat om uiteindelijk zelfstandig te kunnen werken. Op die weg wil ik de deelnemers begeleiden.

Michel Sadon

Praktijkopleiding tot meubelmaker