Erwin Kwant

In 1994 ben ik in de richting autonome vormgeving afdeling beeldhouwen afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een korte oriëntatieperiode ben ik mij gaan richten op het ontwerpen en maken van meubels. Ondertussen heb ik de laatste zestien jaar gewerkt als zelfstandig meubelmaker in mijn werkplaats in Bunnik, waar ik zowel vrij werk maak, als in opdracht van particulieren en bedrijven werk.

Docent meubelmaken Erwin Kwant

 

Tijdens het maken van mijn eerste cello,een aantal jaren geleden, realiseerde ik me hoe prettig een ambachtelijke manier van werken is. Ondanks dat ik tijdens het maken van mijn producten natuurlijk iets moois wil vervaardigen, ligt voor mij de nadruk op de aandacht voor het materiaal, het gereedschap en de handeling; van daaruit kan iets moois ontstaan.

Ik ben bij de Schrijn les gaan geven omdat ik na zó veel jaren zelfstandig te hebben gewerkt de behoefte voelde groeien om anderen deelgenoot te maken van dat hele mooie, eenvoudige en basale: scherp gereedschap en een goed stuk hout.

Aan het werk!

Erwin Kwant

Praktijkopleiding tot meubelmaker