Eletta Daemen

 

In eerste instantie hield ik erg van studeren, maar tijdens mijn onderzoeksmaster aan de Universiteit Utrecht werd de materie steeds abstracter en theoretischer; ik miste de verbinding met de realiteit en het tastbare. Voordat ik begon met studeren heb ik overwogen om iets creatiefs te gaan doen, iets met hout; meubelmaker worden. Omdat ik het destijds belangrijk vond om eerst een ‘goede’ opleiding te doen, heb ik het creatieve steeds uitgesteld. Gelukkig ben ik uiteindelijk toch begonnen aan de opleiding tot allround meubelmaker aan het HMC te Rotterdam. Daarna ben ik vrij snel als meubelmaker in loondienst aan de slag gegaan.

Docent meubelmaken Eletta Daemen
 

Sinds een paar jaar heb ik mijn eigen bedrijf, waar ik meubels van hout maak, zowel in opdracht als naar eigen inzicht. Ik houd van klassieke houtverbindingen en vind het mooi om met lokaal (stads)hout te werken.

Ik ben les gaan geven bij De Schrijn om mijn enthousiasme voor het vak door te geven aan anderen. Ik vind het bijzonder hoe kennis van het meubelmakersvak ervoor kan zorgen dat je je opnieuw gaat verhouden tot de (houten) wereld om je heen - door te begrijpen hoe iets van begin tot eind (met de hand) gemaakt wordt en hoe veel tijd, kennis en ervaring hiervoor nodig is.

Eletta Daemen

Praktijkopleiding tot meubelmaker