Machinale werkplaats

Samenwerking met Felder Nederland heeft geresulteerd in een sponsorovereenkomst met de Oostenrijkse machinefabriek Felder, wat heeft geresulteerd in zes nieuwe houtbewerkingsmachines en een veilige machinale werkplaats.

Machinale werkplaats
 
In de zomer van 2014 hebben we onze gebruikte houtbewerkingsmachines verkocht, de machinale werkplaats opgeknapt, geschilderd en van nieuwe verlichting voorzien en zijn de nieuwe machines geplaatst en afgesteld door de monteurs van Felder Nederland.

Onze machinale is hierdoor lichter, veiliger en stiller onder andere door de "Silent Power" schaafas van zowel de vlakschaafmachine als de vandikteschaafmachine.

Houtbewerkingsmachines

In onze machinale werkplaats hebben we de beschikking over de volgende houtbewerkingsmachines

 

Felder K700 Formaatcirkelzaag

Felder A951L Vlakschaafmachine

Felder D951 Vandikteschaafmachine

Felder FD250 Langgatboormachine

Felder FB610 Lintzaagmachine

Felder F700Z Zwenkas-freesmachine

Veiligheid en gezondheid

De houtbewerkingsmachines zijn DGUV gekeurd op veiligheid en houtstof, er kan dus veilig en gezond mee worden gewerkt. De machines worden wekelijks onderhouden en jaarlijks gecontroleerd en gekeurd door de monteurs van Felder en voldoen hierdoor aan door de overheid opgestelde Richtlijn Arbeidsmiddelen en de Europese normen voor veiligheid.

Dankzij de goede samenwerking met Felder Nederland beleven we, samen met onze leerlingen, dagelijks plezier aan onze "vernieuwde machinale" bij het maken van vele mooie werkstukken!

Praktijkopleiding tot meubelmaker