Zelfstandig ambachtelijk meubelmaken

Al een paar jaar liepen we rond met het idee om een cursus te starten waarin gewerkt wordt aan kleine werkstukken; fijn ambachtelijk werk, zoals houten speelgoed, houten lijsten, kistjes, gereedschappen en hulpstukken zoals een zelf gemaakte schaaf, een bankknecht of een verstekschaafblok en nog veel meer.

Zelfstandig ambachtelijk meubelmaken

Met je volle aandacht hout bewerken

De opzet van deze cursus is om kleine werkstukken te maken die weinig of geen machinale handelingen vragen. We zullen voornamelijk gebruik maken van handgereedschap en bijzondere stukken hout. Een cursus die recht doet aan ambachtelijk werken met hout.

Michel Sadon en Erik Verkuil hebben samen aan de opzet van deze cursus gewerkt door zelf weer kleine werkstukken te maken. Elke week zijn we daar een middag mee bezig geweest en het voelde heerlijk om alleen met handgereedschap en hout bezig te zijn. De tijd nemen om af te tekenen, je gereedschap scherp te maken en fijn af te stellen en met volle aandacht de handelingen uit te voeren. Wat een rust en plezier brengt dat.

Zou je ook op deze manier bezig willen zijn met houtbewerken, dan zou de cursus ambachtelijk meubelmaken eventueel iets voor je kunnen zijn.

Door wie

Wanneer

April 2024 gaan we van start met een cursus ambachtelijk meubelmaken op de vrijdagochtend.
 
Voor de vrijdagochtend zijn nog 2 plaatsen beschikbaar.

Kosten

De kosten voor een cursus ambachtelijk meubelmaken van 12 dagdelen(april 2024) bedragen € 745,00 inclusief 21% BTW. Kosten voor individuele werkstukken worden achteraf berekend en verrekend.

Rooster

Get AdobeReader
Het rooster van de cursus ambachtelijk meubelmaken kun je als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster cursus ambachtelijk meubelmaken april 2024
Praktijkopleiding tot meubelmaker