Vervolgcursus ambachtelijk meubelmaken

'Toepassen van meubelmakers technieken'

In de vervolgcursus ambachtelijk meubelmaken gaat u, in een groep van maximaal 8 personen, de technieken toepassen die u in de basiscursus hebt geleerd aan de hand van het maken van een gereedschapskist die wordt verbonden met zwaluwstaarten en die wordt uitgevoerd in massief esdoornhout.

Vervolgcursus ambachtelijk meubelmaken

 

U leert de werktekening lezen, de werkvolgorde bepalen en een besteklijst opstellen. Hierna gaat u het hout paren, aftekenen en vergaren. De kist wordt uiteindelijk verlijmd, opgewerkt en afgewerkt met plantaardige olie en bijenwas. Diverse technieken zoals houtverbreding, de techniek van het maken van de zwaluwstaart en het steken van verstekken komen aan bod.

Naast het praktische gedeelte leert u diverse houtsoorten onderscheiden en krijgt u informatie over het gebruik en de toepassingen van deze houtsoorten; Esdoorn-, eiken-, iepen-, kersen-, essen-, noten- en beukenhout.

Wanneer

Januari 2021 gaan we van start met een vervolgcursus meubelmaken op de woensdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur en een vervolgcursus op de woensdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Kosten

De kosten voor een vervolgcursus ambachtelijk meubelmaken van 12 dagdelen(januari 2021) bedragen € 660,00 inclusief materiaal, syllabus en 21% BTW.

Rooster

Get AdobeReader
Het rooster van de vervolgcursus kun je als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster vervolgcursus september 2020
 
Rooster vervolgcursus januari 2021
Praktijkopleiding tot meubelmaker