Bedrijfsdag ambachtelijk meubelmaken

Ontdek je talent in meubelmaken

Bij De Schrijn laten we je kennis maken met hout en houtbewerken. Je leert in onze werkplaats werken met verschillende technieken zoals schaven, zagen en verbindingen maken. Je kunt aan deze dag meedoen zonder voorkennis. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een zelfgemaakte houten hamer. De dag wordt begeleid door een professionele meubelmaker.

Bedrijfsdag meubelmaken

Zelf aan de slag met hout

We beginnen de dag met vertellen over hout en houtbewerken, vervolgens krijg je een ruw blok iepenhout en een schaaf en ga je na een heldere uitleg zelf aan de slag aan je eigen werkbank. Je zult merken dat na enige tijd schaven het juiste ritme en gevoel ontstaat. Hierdoor begint langzaam het goede schaafresultaat te ontstaan. Wellicht raakt het aan een talent in jezelf dat je nog niet ontdekt hebt.

Na het schaven krijg je het hout om je hamer te gaan maken. Dit vereist weer nieuwe technieken die je meteen kunt toepassen. Tussendoor krijg je informatie over de verschillende houtsoorten en andere aspecten van hout waar je op kunt letten, zoals de tekening en de werking van hout. Je kunt een kijkje nemen in onze houtopslag waar gezaagde planken liggen te drogen voor gebruik.

Het is fijn om een dag lichamelijk bezig te zijn, je zult het bij het schaven behoorlijk warm krijgen van inspanning. Tegelijkertijd zul je merken dat houtbewerken de nodige concentratie en aandacht vraagt.

Gedurende deze dag maak je je eigen hamer, alle onderdelen maak je zelf. Je collega's maken dezelfde hamer, maar geen hamer zal aan het einde van de dag hetzelfde zijn. Als je goed kijkt zijn er kleine verschillen die maken dat je je eigen hamer heel goed kunt herkennen.

Programma

De dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Tussendoor wordt er gezorgd voor een lekkere lunch. Aan het eind van de dag neem je je werkstuk mee naar huis en krijg je een certificaat waarop staat wat je deze dag gedaan en geleerd hebt.

10.00 - 10:15 uur Ontvangst met koffie en thee

10.15 – 11.45 uur Theorie en praktijk van het schaven

11.45 – 12.30 uur Hamer maken deel I

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.15 – 13.45 uur Uitleg over hout

13.45 – 16.00 uur Hamer maken deel II

16.15 – 16.30 uur Uitreiken certificaat

 

kosten

De kosten voor een personeelsdag, van maximaal 9 personen, bedraagt € 1.750,00 inclusief 21% BTW, lunch, lesmateriaal, hout en certificaat.

Aanmelding

Heb je interesse in een bedrijfsdag met je collega's stuur ons dan een e-mailbericht via het contactformulier op onze website. Na ontvangst van je bericht nemen we contact met je op om de mogelijkheden met je te bespreken.

Praktijkopleiding tot meubelmaker