Pilot workshop "Bedrijfsplan maken" een succes

"Wat is eigenlijk mijn stipje op de horizon, waar wil ik als meubelmaker staan over 3-5 jaar, wat maak ik wel en wat doe ik vooral niet, wat zijn mijn sterke en zwakke punten en wie ken ik al?".

 

Dit waren een aantal vragen die gesteld werden in de 'pilot'-workshop "Bedrijfsplan maken" onder leiding van meubelmaker en bedrijfskundige Rick Westerhof. Negen cursisten uit de diverse programma’s van De Schrijn, met de ambitie om een eigen bedrijf te starten, leerden in het eerste deel van de middag vooral de theoretische opbouw van een bedrijfsplan. In het tweede deel van de middag zorgden de vele vragen en uitwisseling van ervaringen voor boeiende gespreksstof.

 

"Een goed bedrijfsplan helpt je te focussen op je ambitie. Het is heel verleidelijk om iedere klus aan te pakken. Geld is immers geld. Maar de kans is dan wel groot dat je jezelf verliest in de diversiteit van het werk. Je meubels krijgen hierdoor niet jouw identiteit, jouw handtekening,  jouw stijl", aldus Rick die samen met zijn vader in Veenendaal meubelmakerij Westerhof & zoon heeft.

Meubelmakerij Westerhof & zoon

 

Vervolg 'Praktisch leerjaar meubelmaken' in ontwikkeling

De workshop was een zeer leerzame 'pilot' en wordt een geintegreerd onderdeel van het vervolg op het praktisch leerjaar meubelmaken dat nog volop in ontwikkeling is. We verwachten in 2013 met het vervolgjaar op het praktisch leerjaar meubelmaken te starten waarin, naast verdieping van het meubelmaken, het starten van een eigen bedrijf centraal zal staan.