Informatie corona maatregelen

Via deze pagina willen we je graag op de hoogte houden van hoe we vanuit De Schrijn omgaan met de maatregelen omtrent het coronavirus.

Update 10 maart 2021

We hebben goed nieuws, we kunnen weer les geven in onze werkplaats!

Onderstaande tekst hebben we van gemeente Wijk bij Duurstede ontvangen na onze vraag om de lessen weer op te starten.

Het klopt dat u op de locatie de trainingen kan geven, want de locatie en type onderwijs voldoen inderdaad aan de beschrijving van Rijksoverheid (het gaat om niet-overheid erkend onderwijs op besloten plaats).

Wij hebben er een goed gevoel over om weer te gaan beginnen. Hoe fijn is het om met elkaar samen te werken en een mooi ambacht te leren. Scherp gereedschap, mooi hout, sterke verbindingen maken, afwerken met olie en was. Met je handen een mooi werkstuk maken.

Als we te lang wachten met opengaan brengen we het voortbestaan van de Schrijn in gevaar en dat willen we niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Risico’s horen wat ons betreft bij het leven en kun je niet totaal buitensluiten. We doen ons best om de werkplaats zo goed mogelijk te verzorgen met afspraken over samenzijn en hygiëne. Door een aantal afspraken met elkaar na te leven, kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met aandacht gezamenlijk in de werklokalen kunnen werken en in elkaars aanwezigheid kunnen zijn. Het basisidee van deze richtlijnen is dat er zo min mogelijk bewegingen zijn van personen in en rondom de werkplaats. Onze ideeën hebben we uitgewerkt in gedragsrichtlijnen die je kunt downloaden als pdf-bestand.

Download de Gedragsrichtlijnen

Alles wat we aanbieden via de website is actueel. Door het verplaatsen van de gemiste lessen naar begin april en eind augustus, zal het aanbod in de periode na de zomervakantie minder zijn dan je van ons gewend bent.

We blijven doorgaan met onze informatieve bijeenkomsten om je op de hoogte te houden van de diverse mogelijkheden binnen De Schrijn. Daarnaast gaan we ook graag het gesprek met je aan om te horen waar jij naar op zoek bent en of wij je dat kunnen bieden.

Namens De Schrijn,

Michel Sadon en Erik Verkuil