Workshop houtbewerking

Maak in één dag kennis met het ambacht meubelmaken

Ga zelf aan de slag in deze workshop ambachtelijk meubelmaken en laat je verrassen door de kwaliteit van massief hout. Hout leeft, ruikt lekker, bevat een palet aan kleuren en tekeningen en je kunt er mooie werkstukken van maken.
 
Workshop houtbewerken

Afgelopen zaterdag heb ik genoten van een goed verzorgde praktijkdag meubelmaken. Zowel de omgeving waarin ik mij bevond, de mensen die ik ontmoette, als de catering, maar bovenal de afwisselende inhoud van de praktijkdag maakten dat ik zeer voldaan en trots aan het einde van de dag met een mooie zelfgemaakte hamer weer naar huis ging. Deze dag maakt dat ik de basiscursus meubelmaken die in januari start, ga doen. Tot dan!

Simone Gunter
 
Meubelmaken begint bij het schaven van hout. Na een korte theoretische uitleg over de bankschaaf ga je zelf aan de slag. De eerste onzekere krullen vallen op de grond maar na een uur schaven maak je al prachtige krullen. Zonder enige ervaring met het bewerken van hout, maar wel met alles wat je ’s ochtends hebt geleerd, maak je ’s middags zelf een praktisch stuk gereedschap waar je thuis nog jaren plezier van hebt.

Programma

09.45 – 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee

10.00 – 11.45 uur Theorie en praktijk van het schaven

11.45 – 12.30 uur Werkstuk maken deel I

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.15 – 13.45 uur Uitleg over hout

13.45 – 16.00 uur Werkstuk maken deel II

16.00 – 16.15 uur Nabespreken en uitreiken certificaat

Wanneer

Zaterdag 4 mei 2024 en zaterdag 6 juli 2024 organiseren we een praktijkdag ambachtelijk meubelmaken.
 
Zaterdag 4 mei 2024 is volgeboekt.
Voor zaterdag 6 juli 2024 zijn nog 7 plaatsen beschikbaar.

Waar

De praktijkdag ambachtelijk meubelmaken wordt georganiseerd in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te Langbroek (provincie Utrecht).

Door wie

Carmel Andersson, docent meubelmaken

Jacob Oomen, docent meubelmaken

Praktijkdag cadeaubon

Kadobon praktijkdag 'Ambachtelijk Meubelmaken'

Als je een praktijkdag cadeau wilt doen, kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier onder de kop Kadobon. Je ontvangt per e-mail de kadobon als pdf-bestand, die je zelf kunt printen of kunt laten printen.

Kosten

De kosten voor een praktijkdag 'Ambachtelijk Meubelmaken' bedragen € 147,50 inclusief 21% BTW, lunch, lesmateriaal, hout en certificaat.

Aanmelden

Je kunt het aanmeldingsformulier voor de praktijkdag ambachtelijk meubelmaken online invullen.