Workshop houtbewerking

Maak in één dag kennis met het ambacht meubelmaken

Ga zelf aan de slag in deze workshop ambachtelijk meubelmaken en laat je verrassen door de kwaliteit van massief hout. Hout leeft, ruikt lekker, bevat een palet aan kleuren en tekeningen en je kunt er mooie werkstukken van maken.
 
Workshop houtbewerken

De praktijkdag meubelmaken heb ik als een leerzame uitdaging ervaren. Ik ben erachter gekomen dat ik nog veel kan leren op het gebied van Ambachtelijk Meubelmaken. Mijn enthousiasme voor meubelmaken is gewekt en heb me daarom ingeschreven voor de basiscursus Ambachtelijk Meubelmaken. Ik kijk er naar uit!

Shandrich Alexander
 
Meubelmaken begint bij het schaven van hout. Na een korte theoretische uitleg over de bankschaaf ga je zelf aan de slag. De eerste onzekere krullen vallen op de grond maar na een uur schaven maak je al prachtige krullen. Zonder enige ervaring met het bewerken van hout, maar wel met alles wat je ’s ochtends hebt geleerd, maak je ’s middags zelf een praktisch stuk gereedschap waar je thuis nog jaren plezier van hebt.

Programma

09.45 – 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee

10.00 – 11.45 uur Theorie en praktijk van het schaven

11.45 – 12.30 uur Werkstuk maken deel I

12.30 – 13.15 uur Lunch

13.15 – 13.45 uur Uitleg over hout

13.45 – 16.00 uur Werkstuk maken deel II

16.00 – 16.15 uur Nabespreken en uitreiken certificaat

Wanneer

Zaterdag 16 december 2023 organiseren we een praktijkdag ambachtelijk meubelmaken.
 
Voor zaterdag 16 december 2023 zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.

Waar

De praktijkdag ambachtelijk meubelmaken wordt georganiseerd in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te Langbroek (provincie Utrecht).

De praktijkdag meubelmaken van zaterdag 29  april 2023 verzorgen we in de werkplaats van afdeling houtbewerking in Utrecht

Door wie

Carmel Andersson, docent meubelmaken

Robbert van Buuren, docent meubelmaken

Jacob Oomen, docent meubelmaken

Praktijkdag cadeaubon

Kadobon praktijkdag 'Ambachtelijk Meubelmaken'

Als je een praktijkdag cadeau wilt doen, kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier onder de kop Kadobon. Je ontvangt per e-mail de kadobon als pdf-bestand, die je zelf kunt printen of kunt laten printen.

Kosten

De kosten voor een praktijkdag 'Ambachtelijk Meubelmaken' bedragen € 147,50 inclusief 21% BTW, lunch, lesmateriaal, hout en certificaat.

Aanmelden

Je kunt het aanmeldingsformulier voor de praktijkdag ambachtelijk meubelmaken online invullen.
Praktijkopleiding tot meubelmaker