Praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken

Bekijk de filmpjes over onze praktijk opleiding meubelmaken.

Vakmanschap is meesterschap

Droom in uitvoering

Werken aan eindwerkstuk

Meubelmaken in de huidige tijd

Onder de rubriek "Meubelmaken in de huidige tijd" schetsen we een beeld van wat oud-leerlingen doen met hetgeen ze geleerd hebben bij De Schrijn. We volgen en interviewen oud-leerlingen van de cursussen en praktijkopleidingen meubelmaken.
 
Interviews oud-leerlingen

Deeltijd praktijkopleiding

Wat

De deeltijd meubelmakersopleiding voor volwassenen, het praktisch leerjaar meubelmaken, biedt je de mogelijkheid je zodanig te bekwamen in het meubelmaken dat je na dit jaar zelfstandig meubels kunt maken van massief hout. Natuurlijk wordt je in een jaar geen volleerd houtbewerker of meubelmaker. Het is ons streven dat je via onze opleiding voldoende vertrouwen opbouwt in je eigen vaardigheden en kennis zodat je na het leerjaar op eigen kracht je weg kunt vinden in het meubelmakersvak.

Programma

Gedurende 40 weken, 1 dag in de week, bieden wij je een totaal programma. Je krijgt overzicht over hoe het meubelmakersvak begint bij de boom en eindigt bij de afwerking van een werkstuk. Het praktisch leerjaar meubelmaken bestaat uit een cursusgroep van maximaal 9 personen.

Programma meubelmaker opleiding

Certificering

Als afsluiting van het jaar ontvang je van ons een certificaat waarop beschreven staat welke technieken en theorie er behandeld zijn.

Voor wie

Voor iedereen die zich op intensieve wijze wil bekwamen in het maken van meubels. Voor iedereen die nauwkeurig wil leren werken en de fijne kneepjes van het fijne houtbewerken wil leren.

De vakdocenten van De Schrijn leren je op een prettige en ambachtelijke manier hout te bewerken en meubels te maken. Ambachtelijk staat gelijk aan vakmanschap, niet aan traditioneel, want De Schrijn is een modern cursus- en opleidingscentrum met een goed toegeruste "machinale". Ik heb er vooral geleerd om nauwkeurig te werken en geduld te hebben: toegewijd te zijn aan het "scheppingsproces", want het meubel is in wording en heeft daarvoor tijd nodig. En ik als meubelmaker ben slechts nodig om het zo ver te brengen. Dank heren voor deze mooie opleiding.

Martien Hontelez

Waar

Het praktisch leerjaar meubelmaken wordt gegeven in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te LANGBROEK (provincie Utrecht).

Voor cursisten die van ver komen zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van onze werkplaats. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de avond voor het praktisch leerjaar alvast afreizen naar Langbroek, zodat je de volgende ochtend uitgeslapen en fris aan het leerjaar kunt beginnen. Als je interesse hebt in de overnachtingsadressen kunnen we je deze per e-mail toesturen.

Wanneer

September 2021 gaan we van start met een praktisch leerjaar meubelmaken op de zaterdag van 09:00 uur tot 15:30 uur, een praktisch leerjaar op de maandagmiddag van 15:30 uur tot 22:00 uur en een praktisch leerjaar op de woensdag van 08:30 uur tot 15:00 uur.

Kosten

De kosten voor een praktisch leerjaar meubelmaken van 40 dagen (september 2021) bedragen € 5.450,00 inclusief materiaal, syllabus, een basisset gereedschap, het boek "Constructies voor de fijne houtbewerking" en 21% BTW. Kosten voor het eindwerkstuk worden achteraf berekend en verrekend.

Het is mogelijk om het cursusgeld in 3 termijnen te betalen, zie hiervoor de specificatie van de kosten die je hieronder als pdf-bestand kunt downloaden.

Bij eventuele offerte en facturering via je werkgever brengen we € 50,00 administratiekosten in rekening.

Cursuskosten aftrekbaar

In veel gevallen is het mogelijk om de gemaakte kosten voor het praktisch leerjaar af te trekken van de belasting. Voor vragen over aftrekbaarheid kun je het beste contact opnemen met je accountant.

Informatie "Aftrek studiekosten voor opleiding voor uw werk"

Rooster

Get AdobeReader

Het rooster van de praktijkopleiding meubelmaken kun je als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken april 2021
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken september 2021

Informatieve bijeenkomst

Om je uitgebreid te kunnen informeren organiseren we voor geïnteresseerden een oriënterende bijeenkomst.

Informatieve bijeenkomst praktisch leerjaar meubelmaken

Aanmelding

Het aanmeldformulier voor het praktisch leerjaar meubelmaken kun je online invullen.

Aanmeldingsformulier praktisch leerjaar meubelmaken

 

Praktijkopleiding tot meubelmaker