Praktijkopleiding tot meubelmaker, het praktisch leerjaar meubelmaken

Bekijk de filmpjes over onze praktijk opleiding meubelmaken.

Vakmanschap is meesterschap

Droom in uitvoering

Werken aan eindwerkstuk

Strikjes inleggen in eiken paneel

Zuigend als een kluisdeur

Meubelmaken in de huidige tijd

Onder de rubriek "Meubelmaken in de huidige tijd" schetsen we een beeld van wat oud-leerlingen doen met hetgeen ze geleerd hebben bij De Schrijn. We volgen en interviewen oud-leerlingen van de cursussen en praktijkopleidingen meubelmaken.
 
Interviews oud-leerlingen

Deeltijd praktijkopleiding

Wat

De deeltijd meubelmakersopleiding voor volwassenen, het praktisch leerjaar meubelmaken, biedt je de mogelijkheid om je zodanig te bekwamen in het meubelmaken dat je na dit jaar zelfstandig meubels kunt maken van massief hout. Natuurlijk wordt je in een jaar geen volleerd houtbewerker of meubelmaker. Het is ons streven dat je via onze opleiding voldoende vertrouwen opbouwt in je eigen vaardigheden en kennis zodat je na het leerjaar op eigen kracht je weg kunt vinden in het meubelmakersvak.

Programma

Gedurende 40 weken, 1 dag in de week, bieden wij je een totaal programma. Je krijgt overzicht over hoe het meubelmakersvak begint bij de boom en eindigt bij de afwerking van een werkstuk. Het praktisch leerjaar meubelmaken bestaat uit een cursusgroep van maximaal 9 personen.

Programma meubelmaker opleiding

Certificering

Als afsluiting van het jaar ontvang je van ons een certificaat waarop beschreven staat welke technieken en theorie je geleerd hebt.

Voor wie

Voor iedereen die zich op intensieve wijze wil bekwamen in het maken van meubels. Voor iedereen die nauwkeurig wil leren werken en de fijne kneepjes van het fijne houtbewerken wil leren. Voor iedereen die zich wil omscholen tot meubelmaker.

Ik had al passie voor houtbewerken, maar na het praktisch leerjaar meubelmaken is dat alleen maar meer geworden. Dat komt mede door de goede opbouw van de cursus en goede begeleiding. Na verloop van tijd krijg je vanzelf geduld en precisie. Het is soms net schaken, 6 stappen vooruit denken om een goed resultaat te krijgen. Ik hoop met deze geleerde vaardigheden nog vele meubels te maken!

Bertus Clements

Waar

Het praktisch leerjaar meubelmaken wordt gegeven in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te LANGBROEK (provincie Utrecht).

Voor cursisten die van ver komen zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van onze werkplaats. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de avond voor het praktisch leerjaar alvast afreizen naar Langbroek, zodat je de volgende ochtend uitgeslapen en fris aan het leerjaar kunt beginnen. Als je interesse hebt in de overnachtingsadressen kunnen we je deze per e-mail toesturen.

Wanneer

September 2024 gaan we van start met een praktisch leerjaar meubelmaken op de dinsdag van 08:30 uur tot 15:00 uur en een praktisch leerjaar op de woensdag van 08:30 uur tot 15:00 uur.

Kosten

De kosten voor een praktisch leerjaar meubelmaken van 40 dagen (september 2024) bedragen € 5.550,00 inclusief materiaal, werkboek, een basisset gereedschap, het boek "Constructies voor de fijne houtbewerking" en 21% BTW. Kosten voor het eindwerkstuk worden achteraf berekend en verrekend.

Het is mogelijk om het cursusgeld in 3 termijnen te betalen, zie hiervoor de specificatie van de kosten die je hieronder als pdf-bestand kunt downloaden.

Bij eventuele offerte en facturering via je werkgever brengen we € 50,00 administratiekosten in rekening.

Aftrekken cursuskosten of STAP budget

Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten is er nu een subsidieregeling: het STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Onze opleidingen en cursussen vallen hier niet onder, we zijn aan het onderzoeken of dit op termijn mogelijk is.

Als u ondernemer bent of inkomsten uit overig werk hebt, verandert er niets voor u. U mag studiekosten aftrekken van uw winst als het zakelijke kosten zijn.

Rooster

Get AdobeReader

Het rooster van de praktijkopleiding meubelmaken kun je als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken april 2024
 
Rooster praktijkopleiding meubelmaken september 2024

Informatieve bijeenkomst

Om je uitgebreid te kunnen informeren organiseren we voor geïnteresseerden een oriënterende bijeenkomst.

Informatieve bijeenkomst praktisch leerjaar meubelmaken

Aanmelding

Het aanmeldformulier voor het praktisch leerjaar meubelmaken kun je online invullen.

Aanmeldingsformulier praktisch leerjaar meubelmaken

 

Praktijkopleiding tot meubelmaker