Links overige websites

Meubelbedrijven.nl
MEUBELBEDRIJVEN.NL
 
Alle meubelbedrijven in Nederland
 
Een website met alle meubelmakers uit Nederland? Ja! Meubelbedrijven.nl heeft een missie: alle meubelmakers overzichtelijk op een platform verzamelen.
 
Vind op Meubelbedrijven.nl overzichten van meubelmakers per provincies of in specifieke steden. Via onze website krijg je een goed overzicht van alle meubelmakers die er zijn en check je direct manieren om contact op te nemen.
 
 
Twaalf boslessen
Twaalf boslessen
 
voor inzicht in bosbeheer
 
Om bosbeheer te begrijpen is het nodig besef te hebben van twee fenomenen: de jaarlijkse groei van bomen en de concurrentie tussen de bomen onderling. Een bosbeheerder stuurt in deze natuurlijke processen - vooral door bomen om te zagen. Dat zagen kent twee vormen: bos uitdunnen of bos verjongen. Bij dunnen wordt groeiruimte gemaakt voor favoriete bomen, bij verjongen gaat het om ruimte maken voor nieuw bos. Achter de keuze welke bomen of welk stuk bos om te zagen gaan serieuze afwegingen schuil. Twaalf boslessen geeft inzicht in de afwegingen die een bosbeheerder daarbij maakt in de context van het Nederlandse en Vlaamse bos.
 
Website: boslessen.nl
 
 
Baptist voor Houtbewerkers
Baptist voor Houtbewerkers
Gereedschap voor houtbewerkers
 
De naam van Baptist voor Houtbewerkers heeft zich inmiddels ver buiten Arnhem verspreid: liefhebbers komen uit heel Nederland en zelfs van ver daarbuiten! Logisch, want Baptist voor Houtbewerkers heeft zich, gedreven door de liefde voor hout en houtbewerken, ontwikkeld tot dé speciaalzaak voor gereedschappen en machines voor de fijne houtbewerking.
 
Baptist Arnhem bv
Vlamoven 32
6826 TN Arnhem
Telefoon: 026-3512856
E-mail: verkoopatbaptist.nl
 
 
Crafts council Nederland
Crafts Council Nederland
Platform voor het hedendaagse ambacht
 
De Craftsmap van Crafts Coucil Nederland is een digitaal platform dat het ‘wie-wat-waar’ van het creatieve ambacht op hoog niveau laat zien: ambachtsmensen, vakmusea, opleidingen etc.
 
 
 
Destijds Design
Destijds Design verkoopt én koopt kwalitatieve vintage designmeubelen en -artikelen uit vooral de Scandinavische landen en Nederland.
 
Design uit de jaren vijftig en zestig, ambachtelijk gemaakt met bijzondere vormen en kwalitatieve materialen. Meubelen van destijds passend in het hedendaagse interieur.
 
 
 
De Werkplaats
DE WERKPLAATS - DRIEBERGEN
Smeden voor kinderen
 
Zelf als smid aan het werk gaan. Voelen hoe het harde ijzer buigzaam wordt en zich naar jouw plannen en ideeën voegt. En wat neem je na je inspanning bij aambeeld en vuur mee naar huis? Een kandelaar, een zelf gesmeed mes, een kapstokhaak. In ieder geval trotse verhalen van rook en vuur en ijzer-smeden-als-het-heet-is.

 
Kinderen van 9-12 jr op woensdagmiddagen, 12+ op zaterdagen.
Smeden voor volwassen op vrijdagochtend.
 
DE WERKPLAATS - DRIEBERGEN
E-mail: infoateriklemmens.nl
 

 
Houterij de Specht
Houterij de Specht
 
is door Jan van Harskamp in 1996 opgericht als atelier voor houtbewerking met als specialisatie het op ambachtelijke wijze uitvoeren van houtsnijwerk voor:
 
Meubelen
Antiek
Beelden
Gebouwen
Kerkorgels
 
Daarnaast kunt u terecht voor een vakkundige restauratie van uw meubelen en antiek en kunt u nieuwe meubelen op maat of replica's van antieke meubelen laten maken.
 
Vanaf 1999 organiseert Houterij de Specht workshops houtsnijden en beeldhouwen voor particulieren en bedrijven en de cursus ‘beeldsnijden in hout'. Al veel mensen zijn op deze manier enthousiast gemaakt voor het houtsnijden.
 
Jan van Harskamp
Fliertsestraat 2D
6671 ME Zetten
Telefoon: 0488-420026
E-mail: infoathouterijdespecht.nl
 
 
Klushal Amersfoort
 
- Verhuurt een werkplaats voorzien van houtbewerkingsmachines en gereedschappen;
- Diverse huurmogelijkheden;
- Voor particulieren en bedrijven;
 
KLUSHAL Amersfoort
Bedrijventerrein De Isselt
Nijverheidsweg-noord 130-4
3812 PN Amersfoort
Telefoon:06-21890360/033-4532044
Email: infoatklushal.nl
 
 
Plankencentrale.nl
Plankencentrale.nl
Voor meubelmakers en particulieren.
 
Geschaafde planken per stuk uit te zoeken. Altijd op voorraad. Minimum afname 1 stuk. In verschillende diktes, breedten en lengtes. O.a. de volgende houtsoorten: Eiken, Noten, Kersen, Grenen, Douglas, Beuken, Esdoorn, Iroko, Sapeli, Doussie, Padoek.
 
Kijk voor prijzen en assortiment op www.plankencentrale.nl
Kijk voor praktische houtkennis op www.plankencentrale.nl/houtkennis
 
Verkooppunten in Renkum(Arnhem), Amsterdam en Wolvega.
 
Centraal telefoonnummer : 0317-310698
Centrale mail : verkoopatplankencentrale.nl