Praktijkopleiding 2018

Begin 2018 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met de praktijkopleiding meubelmaken. 5 jaar eerder had ik elders al een basiscursus meubelmaken gedaan toen ik in 2006 een aantal maanden zonder werk thuis kwam te zitten tijdens de crisisjaren.

Praktijkopleiding meubelmaken 2018
 

Het kriebelde al een tijdje om iets met hout te gaan doen. Als ik terugkijk is dat ‘een tijdje’ wat ik net omschrijf eigenlijk al van kleins af aan. Mijn vader maakte hobbymatig al onze meubelen: bedden, bureau’s, tafels, kasten. Ons huis stond er mee vol, en ik hielp hem als klein manneke toen destijds in onze kleine schuur. Mijn oom in Spanje was professioneel meubelmaker en het zat dus zeker in de familie.

Wegens familiare omstandigheden ben ik eind 2017 gestopt met werken. Ik was werkzaam als projectleider van supermarktverbouwingen. Mijn ontslag zag men niet aankomen. Ik heb een keuze gemaakt waarvan ik tot de dag van vandaag geen enkele spijt heb. Dit is misschien wel de beste keuze die ik in 43 jaar heb gemaakt. Het begin van een nieuw avontuur, Meubels maken! Hieraan ga ik de komende jaren invulling aan geven: hoe, wat en waar.

Dat ik vrolijk wordt van het werken met hout staat al vanaf de eerste lesdag vast. Het zijn in zo’n mooie werkplaats en het werken met hout, daar houd(t) ik van. Onze groep was ook redelijk snel een betrokken groep, met humor geduld en veel levensverhalen. Ook de diversiteit van achtergronden heeft me geboeid. Tijdens de praktijkopleiding bij De Schrijn heb ik veel dingen geleerd, gedaan, ervaren, gehoord…. De docenten die we hebben gehad zijn zeer vakbekwaam, hebben veel kennis van hout en alle randzaken daaromheen. M.a.w. ik heb een superjaar gehad bij De Schrijn en ben eigenlijk verdrietig ☹ dat het voorbij is. Ik wil de docenten Ralph, Erwin en Michel bedanken voor een superjaar!

Javier Casas Valle

Praktijkopleiding tot meubelmaker