Kindercursus houtbewerken

De kindercursus houtbewerken is al weer enkele jaren een vast onderdeel van ons cursusprogramma meubelmaken en fijne houtbewerking.

Geweer gemaakt in de kindercursus houtbewerken
 
In de kindercursus houtbewerken dagen we je uit om van hout een mooi werkstuk te maken. Hierbij kun je denken aan een zwaard, een sleutelhanger, een papieren pijltjes pistool, stelten, een snijplank, een auto, enz. Lekker met je handen bezig zijn in een inspirerende omgeving. We werken met hout van bomen die in je eigen omgeving groeien zoals berken, elzen, kersen en esdoorn. De afwerking van de werkstukken gebeurt met olie en was.

Voor wie

De cursus wordt gegeven voor een groep van 10, 11 en 12 jarigen. We gaan van start bij minimale deelname van 6 kinderen en de groep wordt niet groter dan 8 kinderen.

Voor ouders die op hun kind willen wachten is er de mogelijkheid om in de kantine rustig wat te lezen of te werken. De omgeving van de werkplaats nodigt uit om een stukje te wandelen.

Wanneer

September 2022 gaan we van start met een kindercursus meubelmaken op de maandagmiddag van 16:00 uur tot 17:30 uur.

Kosten

De kosten voor een kindercursus houtbewerken van 16 dagdelen(september 2022) bedragen € 264,00 inclusief materiaal en 0% BTW. Als er grotere werkstukken worden gemaakt wordt het materiaal apart berekend en verrekend.
Jeugdcultuurfonds

Jeugdcultuurfonds

Uw kind zou graag de kindercursus willen volgen, maar u kunt dit niet betalen? Het Jeugdcultuurfonds Utrecht betaalt het lesgeld voor kinderen waarvan de ouders hiervoor niet de financiële mogelijkheden hebben.

Hoe werkt het? De leerkracht op school of iemand van een hulpverlenende instantie kan een aanvraag voor u doen op de website www.allekinderendoenmee.nl. Vul de ouderkaart in en geef deze aan de intermediair. Nadat het Jeugdcultuurfonds de aanvraag heeft goedgekeurd, kan uw kind drie weken later meedoen aan de kindercursus houtbewerken.

Kijk voor de voorwaarden op www.jeugdcultuurfonds.nl en klik door naar de gemeente waarin u woont.

 

Waar

De kindercursus houtbewerken wordt georganiseerd in de werkplaats van meubelmakerij De Schrijn te Langbroek (provincie Utrecht).

Door wie

De kindercursus houtbewerken wordt verzorgd door docent meubelmaken
 
Jorinde Verweij

Werkstukken

Werkstukken kindercursus houtbewerken

Rooster

Get AdobeReader
Het rooster van de kindercursus houtbewerken kun je als pdf-bestand downloaden.
 
Rooster kindercursus houtbewerken april 2022
 
Rooster kindercursus houtbewerken september 2022

Aanmelden

U kunt het aanmeldingsformulier voor de kindercursus houtbewerken online invullen.

Aanmeldingsformulier kindercursus houtbewerken

Praktijkopleiding tot meubelmaker