Jesse van Boheemen

Met mijn vader heb ik sinds ik me kan herinneren gewerkt met hout en met allerlei andere materialen. Ik ben Bos en Natuurbeheer gaan studeren en daarna heb ik 5 jaar als boomverzorger gewerkt. Bij dit werk kwam ik vaak interessante stukken hout tegen die ik ging bewerken. Ik besloot na enige tijd om me te verdiepen in het werken met hout op het Hout en Meubilering college in Amsterdam.

Jesse van Boheemen

 

Sinds 2009 werk ik als zelfstandig meubelmaker in mijn werkplaats in Utrecht. Nog steeds werk ik met hout dat ik zelf heb gekapt en gedroogd of hout dat in deze omgeving is gegroeid. Ik probeer verrassende meubels te ontwerpen en te maken; graag combineer ik (ruig) hout met een mooie afwerking, ik bouw oude meubels om tot nieuwe en maak klein en betaalbaar design.

Ik heb gekozen om mijn ervaring te delen met cursisten op de Schrijn omdat het werken met hout fijn is. Ik vind het leuk om beginnende meubelmakers op weg te helpen. Met goed gereedschap, rust en concentratie een stuk hout zien veranderen in een werkstuk is fantastisch maar ook confronterend omdat het niet altijd gaat zoals verwacht. Ik vind het een uitdaging om cursisten de juiste informatie te geven om verder te komen.

Jesse van Boheemen